Известие

Collapse
No announcement yet.

Един бърз въпрос за масло :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Друг е въпроса, че ако ще и масло за 50лв литъра да сложиш няма да има никакъв смисъл, ако тоя (тези) преди тебе не са сменяли масло по 50 000км и колата е карана на "уволнение"

За съжаление точно ние сме щастливците, които купуваме на "белите хора" скраповете и се започва едно чудене кое масло аджеба да и купим за 20 или 30лв литъра Тя колата е на смъртния си одър, маслото което ще и сложим и е най-малкия проблем...
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
      Друг е въпроса, че ако ще и масло за 50лв литъра да сложиш няма да има никакъв смисъл, ако тоя (тези) преди тебе не са сменяли масло по 50 000км и колата е карана на "уволнение"

За съжаление точно ние сме щастливците, които купуваме на "белите хора" скраповете и се започва едно чудене кое масло аджеба да и купим за 20 или 30лв литъра Тя колата е на смъртния си одър, маслото което ще и сложим и е най-малкия проблем...
      Мамка му това е истината...
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Лично мое мнение е че е хубаво да се покара още малко тва масло и си прочети книжката какво му дават а не да питаш като третокласник.
        За ремъците (пак мое мнение) нема кво да питаш - сменяй без компромис
        AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y

Comment

Хора това масло е на 2 години вече и е Голд , а не това което се препоръчва за този мотор. После защо се чупели алфите. Компромис с ''кръвта'' , както каза Ферариста на двигателя не трябва.
          Victor Ivanov A+ - 2009 Karting Champion of Bulgaria.
          Aprilia Sportcity 200 & Alfa 156 2.0 Twin Spark Distinctive

Comment

Първоначално публикувано от viktorivanov Покажи съобщение
            Хора това масло е на 2 години вече и е Голд , а не това което се препоръчва за този мотор. После защо се чупели алфите. Компромис с ''кръвта'' , както каза Ферариста на двигателя не трябва.
            Ми тя ако е "заченала" пак ще си роди, независимо от кръвната група
            Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
              Ми тя ако е "заченала" пак ще си роди, независимо от кръвната група
              Недей да си толкова сигурен - виждал съм "НЕзаченали" коли с тотализирани лагери на 200-300 км след смяна на масло
              AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Пич ... според мене! Ремъците и ролките сменяй, без да му мислиш въобще! А относно маслото, затвори при тебе пъзела... покарай още малко, проучи преди тебе този колега за 2000-те хил.км течове, доливане, проблеми в жегите?! Имай изпредвид и зима идва, а и каквото и да си лаем вече са си дърти машините -така че дай си един анализ - и тогава скачай без угризения
                Last edited by Nik0; d.m.y г., 11:56.
                трол след трол след трол

Comment

Маслото задължително го сменяш, а и колегите ти казаха какво масло трябва да сложиш. Според мен в ремъците има доста хляб...Но ако не си много зле с парите, можеш да си ги смениш за да си спокоен.
                  156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

Ами... благодаря ви за съветите колеги.
                    Ще и сменя маслото първо. Решил съм да сложа Селения Рейсинг 10в60.
                    Lancia Delta 1.6 i.e - ex
                    Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Ами, каквото си решил, това слагай - то е едно от двете официално препоръчвани от производителя.
                      За ремъците ти си преценяваш - ако имаш доверие на човека от който си я взел и наистина еизминала 2-3К километра, изобщо не стои на дневен ред този въпрос. Но дали това е точно така, никой не може да ти каже и за това отговорността си е изцяло твоя.
                      И забравих - Честита придобивка и дано само те радва.
                      Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                      Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                      Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                      Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Мерси колега.
                        И да ви кажа, колата е на Raffaello.
                        Има я в раздел "продава"
                        Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Еее тя е читава 2,0-ка Смени си маслото и по нататък ремъците
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                            Еее тя е читава 2,0-ка Смени си маслото и по нататък ремъците
                            Абсолютно... колата е повече от запазена.
                            Имаше малко кусурчета дребни... примерно оборотите на празен ход играеха много, ама с прословутия пин 15 на скоростомера, нещата се оправиха. Гърнето беше доста за правене, но вече е оправено.
                            Утре имам да мина с нея към 150 км. и я спирам, докато не ми пристигне маслото (селения рейсинг 10в60). Тогава ще я карам по-спокойно, че сега съм малко на тръни защото това масло хем е ГОЛД, хем е старо. Не че не и направих 2-3 ластика, за да я пробвам, ама само толкова несъм я юркал изобщо. Карам с 2500-3000 оборота макс.
                            И живот и здраве с новото масло, ще си я покарам малко като алфа
                            Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Колега, то не е много за тази тема, ама по-добре си отстрани причината за клатенето, вместо само да замаскираш проблема посредством рязането на пин 15. Има писано защо не трябва да се прави.
                              Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                              Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                              Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                              Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
                                Абсолютно... колата е повече от запазена.
                                Имаше малко кусурчета дребни... примерно оборотите на празен ход играеха много, ама с прословутия пин 15 на скоростомера, нещата се оправиха. Гърнето беше доста за правене, но вече е оправено.
                                Утре имам да мина с нея към 150 км. и я спирам, докато не ми пристигне маслото (селения рейсинг 10в60). Тогава ще я карам по-спокойно, че сега съм малко на тръни защото това масло хем е ГОЛД, хем е старо. Не че не и направих 2-3 ластика, за да я пробвам, ама само толкова несъм я юркал изобщо. Карам с 2500-3000 оборота макс.
                                И живот и здраве с новото масло, ще си я покарам малко като алфа
                                Браво, точно така се прави кротичко докато я обслужиш
                                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                                X